Υποβολή Αιτήσεων Πιστοποίησης A’ Επιπέδου Τ.Π.Ε.

Θέμα: “Υποβολή Αιτήσεων Πιστοποίησης A’ Επιπέδου ΤΠΕ ”

Από την Πέμπτη 12 Μαΐου έως και την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022,

καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ που θα διεξαχθούν από 1η Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2022, σε σαββατοκύριακα και καθημερινές, στο πλαίσιο του έργου για την ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ έχουν οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, περιλαμβανομένων των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων. Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr/mis, επιλογή «Αίτηση Πιστοποίησης -> Υποβολή αίτησης Α’ Επιπέδου») με χρήση προσωπικών κωδικών πρόσβασης που ενδεχομένως διαθέτουν ήδη οι εκπαιδευτικοί από προηγούμενη συμμετοχή σε ανάλογες διαδικασίες επιμόρφωσης/ πιστοποίησης ή που σε αντίθετη περίπτωση, μπορούν τώρα να αποκτήσουν ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ.

Οι εξετάσεις υλοποιούνται σε Κέντρα Πιστοποίησης που είναι εργαστήρια ΑΕΙ, σε Πανελλαδικό επίπεδο, σε όλες τις γεωγραφικές – διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS), κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους συγκεκριμένους γεωγραφικούς τόπους (Νομούς, Πόλεις) όπου πρόκειται να διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης, καθώς και για τις διαθέσιμες θέσεις σε καθένα από αυτούς. Στη συνέχεια, μπορεί να υποβάλει την αίτησή του, επιλέγοντας τον τόπο (Νομό και Πόλη), καθώς και την ημέρα της εβδομάδας που ο ίδιος επιθυμεί να εξεταστεί από τις διαθέσιμες στον τόπο που επέλεξε (πχ. Τρίτη, Κυριακή).

Η κατανομή των υποψηφίων στα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης γίνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής αιτήσεων, θα ανακοινωθεί για κάθε υποψήφιο η συγκεκριμένη ημερομηνία, η ώρα και το Κέντρο Πιστοποίησης που θα πρέπει να προσέλθει για τις εξετάσεις.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να φροντίσουν έγκαιρα τόσο για την απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα των αιτήσεων (εφόσον δεν διαθέτουν ήδη κωδικούς), όσο και για την υποβολή της αίτησής τους, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν στις εξετάσεις κατά την παρούσα περίοδο πιστοποίησης.

Οδηγίες σχετικά με την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης διατίθενται εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τα αντικείμενα της εξέτασης, καθώς και δείγματα δοκιμασιών – ερωτημάτων πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ περιλαμβάνονται εδώ.

Τυχόν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία και την προσεχή περίοδο πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να απευθύνουν ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Help Desk του έργου και συγκεκριμένα εδώ και επίσης, μπορούν να ενημερώνονται μέσω της Πύλης Ενημέρωσης του έργου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://e-pimorfosi.cti.gr

όπου διατίθεται πληροφοριακό υλικό, δημοσιεύονται ανακοινώσεις κ.α.